Natečaj za najboljšo filmsko kritiko o izbranem slovenskem filmu

Društvo slovenskih filmskih publicistov FIPRESCI v sodelovanju z revijo za film in televizijo Ekran ter s podporo Slovenskega filmskega centra v sklopu SLOVENSKEGA TEDNA FILMA razpisuje natečaj za najboljšo filmsko kritiko o izbranem slovenskem filmu.

K sodelovanju vabijo vse dijake in dijakinje srednjih šol, ki se želijo preizkusiti v pisanju filmske kritike o poljubnem slovenskem filmu (igranem, dokumentarnem, animiranem ali kratkem). Dobrodošle so tudi kritike, namenjene slovenskim televizijskim serijam.

Tekst naj vsebuje od 3500 do največ 4500 znakov s presledki ter naslov. Tekste do najkasneje 11. decembra 2020 pošljite na info@ekran.si. Vsak dijak in dijakinja lahko na natečaj prijavi le eno kritiko. S prijavo na natečaj avtorji in avtorice dovoljujejo objavo svojega teksta v reviji Ekran.

Prejeta dela bo ocenila žirija, sestavljena iz treh filmskih kritikov in publicistk, članov in članic društva FIPRESCI ter rednih sodelavcev in sodelavk revije Ekran. Nagrade bodo razdelili med tri najboljše tekste, ki bodo objavljeni tudi v Ekranu januar/februar.

Rok za oddajo del je 11. 12. 2020. 

Več informacij najdete TUKAJ.