Skip to content

MLADINSKA SFERA

S skupnimi močmi za boljšo prihodnost

Mladinska sfera

Študentski boni

Komu so namenjeni študentski boni?

Študentski boni so namenjeni vsem študentom, ki se izobražujejo na višjih strokovnih šolah in visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji ter niso v delovnem razmerju, ne opravljajo gospodarske, poklicne ali kmetijske dejavnosti oziroma poslovodne funkcije kot edini ali glavni poklic po predpisih o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in niso prejemniki pokojnine, razen prejemniki družinske pokojnineUpravičenci do subvencionirane študentske prehrane so tudi vsi študenti tujih univerz, ki v Republiki Sloveniji opravljajo študijske obveznosti v okviru mednarodnih izmenjalnih programov. Zanje veljajo enaki pogoji kot za študente, ki se izobražujejo na višjih strokovnih šolah in visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji.

 

Kako se vpišem v sistem subvencionirane študentske prehrane?


Postopek vpisa v sistem subvencionirane študentske prehrane je sledeč: Najprej preko spletne strani opraviš spletno prijavo, vpišeš vse potrebne podatke, prebereš splošne pogoje ter vse skupaj potrdiš s klikom na »Nadaljuj«. Zapišeš si številko prijavnice, ki se izpiše v zgornjem delu vpisnega obrazca, in se z njo, v roku 90 dni od izpolnitve prijavnice na spletu, OSEBNO zglasiš na najbližji točki subvencionirane študentske prehrane (SŠP). S seboj prineseš osebni dokument s fotografijo, dokazilo o statusu študenta za tekoče študijsko leto (indeks ali originalno potrdilo o vpisu) in telefon.

 

Registracijo v sistem subvencionirane študentske prehrane lahko uredi samo referent na točki subvencionirane študentske prehrane in ni možna prek interneta ali pošte. Z referentom na točki SŠP bosta nato preverila točnost vpisanih podatkov. Izbral/a boš tudi sredstvo, s katerim se boš identificiral/a pri koriščenju subvencionirane študentske prehrane, to je telefon (telefonska številka – brezplačno) ali sim kartica (brezkontaktna čip kartica – doplačilo 15 evrov). Referent ti natisne aktivacijsko kodo za dostop do internetnega pregleda pretekle porabe in trenutnega stanja neporabljenih subvencij prek spletne strani.

 

V Domžalah deluje točka SŠP v drugi polovici meseca septembra in v oktobru v prostorih e-študentskega servisa na Kolodvorski cesti 8.

 

Kako podaljšam upravičenost do subvencije?


Za podaljšanje upravičenosti do subvencije za študentsko prehrano, se moraš osebno zglasiti na katerikoli točki subvencionirane študentske prehrane. Prineseš originalno potrdilo o vpisu za tekoče študijsko leto in osebni dokument s fotografijo.

V Domžalah to lahko uredite točki ŠOU v Ljubljani – Domžale, ki se nahaja na Kolodvorski cesti 8 v Domžalah. Točka je v prostorih e-študentskega servisa in obratuje v drugi polovici septembra ter v mesecu oktobru.

 

Kaj študentu pripada pri subvencioniranemu obroku?


Vsakemu študentu pri subvencionirani prehrani pripada glavna jed in vsaj dva hoda (juha ali solata ali sadje). Ob obroku študentu pripada še 2dl vode.

 

Kdaj lahko koristim študentske bone?


Na dan lahko študent koristi dve subvenciji, med njima pa morajo preteči vsaj štiri ure. Koriščenje subvencij je možno od 8. do 21. ure vse dni v letu, razen poleti od vključno 15. julija do vključno 15. avgusta, ko subvencij za študentsko prehrano ni možno unovčiti.

Pri vsakem koriščenju bonov moraš svojo istovetnost dokazati z OSEBNIM DOKUMENTOM s fotografijo ali ŠTUDENTSKO IZKAZNICO s fotografijo oziroma INDEKSOM.

 

Kje lahko v Domžalah jem na študentske bone?


V Domžalah lahko študentje bone koristite pri štirih ponudnikih:

Imenik vseh lokalov najdeš na spletni stran Študentska prehrana.

 

Kje dobim več informacij o pogojih koriščenja subvencij študentske prehrane?

Vse informacije o koriščenju subvencij študentske prehrane najdeš na spletni strani http://www.studentska-prehrana.si.

Dober tek!
X
X