Vabilo kulturnim ustvarjalcem k udeležbi na Tednih ljubiteljske kulture 2024

JAVNI SKLAD ZA KULTURNE DEJAVNOSTI (JSKD) vabi vse kulturne ustvarjalce_ke, da se s svojimi dogodki med 17. majem in 16. junijem 2024 pridružite vseslovenski akciji Tednih ljubiteljske kulture 2024.

Sodelujejo lahko kulturna društva in njihove zveze, posamezni_e ustvarjalci_ke, lokalne skupnosti, izobraževalne in kulturne ustanove, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, slovenski ustvarjalci v drugih državah, skratka vsi, ki želite prispevati k prepoznavnosti slovenske ljubiteljske kulture.

Sodelujete lahko s programom, ki vam najbolj ustreza – s predstavo, koncertom, z razstavami, predavanji, kulturnim programom, izobraževanji, pogovori z zanimivimi kulturniki, javno vajo ali dnem odprtih vrat.

Osrednja tema letošnjih Tednov ljubiteljske kulture je Medgeneracijsko ustvarjalni. S to tematiko bi radi izpostavili, da se na področje ljubiteljske kulturne ustvarjalnosti vključujejo vse generacije ljudi, skupaj ali posamezno. Ljubiteljska kultura je zato vključujoča in odprta za vsakogar, ljubitelji pa veseli in ustvarjalni ljudje, ne glede na njihovo starost ali poreklo.

Več informacij najdeš TUKAJ.

 

Vir: JSKD