Usposabljanje interpretativnih vodnikov za družinsko doživetje “Vilinski Homec”

Občina Domžale, KD Jože Gostič Homec in Zavod Škrateljc pripravljajo usposabljanje interpretativnih vodnikov za družinsko doživetje “Vilinski Homec”. Usposabljanje bo trajalo 4 ure, potekalo pa bo v torek, 18. oktobra, od 15. ure dalje. Udeležba je brezplačna. Še posebej si želijo pritegniti mlade, zato ne odlašajte s prijavami.

Program usposabljanja bo trajal 4 ure in vključuje predstavitev Pravljično-doživljajske transverzale po Sloveniji in terenski sprehod (pohodniška obleka in obutev) skozi doživetje Vilinski Homec z interpretativno razlago na doživljajskih točkah.

Usposabljanje je namenjeno tudi izvedbi otvoritvenega dogodka, na katerem usposobljeni vodniki izvedejo interpretativno vodenje obiskovalcev. K sodelovanju zato vabimo predvsem vodnike in animatorje z nekaj izkušnjami, ki imajo občutek za pripovedovanje.

Zgodba Vilinskega Homca je popotovanje skozi pravljični vilinski svet, na katerem otroci spoznajo veščine in vrednote vilincev, ki jih moramo vrniti med ljudi. Pri tem se naučijo skavtskih spretnosti in spoznajo skrivnosti nabiralništva, prisluhnejo vilam rusalkam in odpotujejo v prazgodovinski Homec. Če otroci pred obiskom Vilinskega Homca preberejo slikanico Vilinski ples, je njihovo doživetje še bogatejše!

Vilinski Homec bo del Pravljično-doživljajske transverzale po Sloveniji. Vodniki vodijo družine in šolske skupine na poti.

KAKO SE PRIJAVIM?

Za udeležbo se prijavite na tic@domzale.si in priložite kratek CV ter motivacijo za opravljanje dela interpretativnega vodnika za družine in otroke

Vabljen(a) k sodelovanju! Udeležba je brezplačna.