Državno Savate prvenstvo 2020 v Domžalah

V nedeljo 5. julija so se v telovadnici OŠ Roje odvijali boji lahkega kontakta za državnega prvaka Slovenske Savate Zveze.

Savate je borilna veščina, pri kateri se uporablja 70% nog in 30% rok. V Savate klubu Domžale se ga prakticira že 15 let. V prijazni in prijateljski atmosferi so se Skd borci pomerili z člani drugih klubov. Prireditev je trajala cca. 4-5 ur. Dvoboji so potekali po načelu lahkega kontakta in so bili točkovani s strani treh sodnikov iz različnih klubov. Med dvobojevalci se je čutilo vzajemno spoštovanje in borili so se v športnem duhu. Ena borba je bila sestavljena iz treh rund vsaka po 1:30 min.

Tekmovalci so se sprva ogreli in sledila je narodna himna za otrvoritev začetka tekmovanja. Himno je na saksofon zaigral Alen Koštić iz Skdja. Borbe so potekale v petih kategorijah. Prvi dve sta bili skupini kadetov in kadetk, ki sta bili sestavljeni iz mladoletnih tekmovalcev, druge tri pa so bile kategorije za polnoletne članice ter člani, ki so se delili na skupini nad 80kg in pod 80kg. Prvo mesto v kategoriji kadetk je SKDju osvojila Mojca Umek, pri kadetih pa je zmagal SKDjevec Miha Kralj.

Tekmovalci so dali vse od sebe in kljub mnogim nepričakovanim izidom nihče ni odšel od tekmovanja praznih rok, saj je vsak prejel diplomo za sodelovanje.