ZDSLU razpis za mlade umetnike

Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov vabi mlade ustvarjalce_ke k prijavi na razpis za sodelovanje pri razstavi
V mesecu novembru bodo v Galeriji ZDSLU predstavili mlade ustvarjalce do 35. leta iz naših 9. regionalnih društev. V razstavo bodo vključeni umetniki vseh zvrsti likovno vizualne umetnosti, ki so diplomirali na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje in na ostalih visokih ter višjih likovnih šolah, oz. so v zaključni fazi študija. Mlajše vabljene avtorje, ki morda še niso člani Zveze, bomo s povabilom k sodelovanju, povabili tudi k včlanitvi v ZDSLU in njegova regionalna društva.
V sklopu razstav mladih avtorjev, ki jih za v prihodnje načrtujemo za daljše obdobje, želijo k sodelovanju povabiti ustvarjalce, ki so šele na začetku svoje ustvarjalne poti in pogosto nimajo možnosti, da bi se predstavili s svojim delom. Le redko jih vključujejo v izbore skupinskih razstav, kaj šele da bi imeli možnost samostojnega razstavljanja ali predstavite širši publiki, ljubiteljem umetnost in medijem. Povabilo daje mladim avtorjem popolno svobodo na področju tematike, vsebine in tehnike. Vsak se lahko prijavi z enim artefaktom po lastni izbiri. Kustos letošnje razstave bo dr. Jurij Selan, izredni profesor za likovno teorijo, ki bo opravil tudi izbor prijavljenih avtorjev. Odprtje razstave bo v četrtek, 12. novembra 2020 ob 18. uri. Razstava bo na ogled do petka, 4. decembra 2020.
Razpis začne teči v torek 1. septembra in bo odprt za prijave do petka, 2. oktobra 2020. Ob prijavi nam pošljite življenjepis (600 znakov s presledki) in reprodukcijo dela v JPG obliki (300 dpi) na elektronski naslov: zdslu@zveza-dslu.si in petra.kosi@zdslu.si.
Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Petro Kosi, Vodjo projektov ZDSLU: petra.kosi@zdslu.si / 01 433 04 64
Več informacij najdete TUKAJ.