#TheGreenTrack

V okviru EU kampanje On the green track je odprt razpis za prijavo dogodkov z imenom Green Track Stops. 

Green Track Stops so dogodki in dejavnosti, ki jih organizirajo mladi za mlade po vsej EU. Izbrani bodo na razpisu za dogodke, ki bo odprt od 15. oktobra 2021 do vključno  10. decembra 2021. Razpis za dogodke je povabilo mladim državljanom, umetnikom, znanstvenikom in mladinskim organizacijam v EU, da postanejo del potovanja in na smiseln način prispevajo k razpravi.

Cilj razpisa za prijavo dogodkov je zagotoviti zastopanost raznolikih tem, povezanih z okoljem ter zlasti biotsko raznovrstnostjo in varstvom narave. Razpis je namenjen mladim v vseh regijah EU in v čim več jezikih EU, dovoljuje pa prijavo poljubne oblike dogodkov – spletne, hibridne ali na lokaciji, konference, srečanja, razstave, delavnice ali prireditve. Izbrani dogodki bodo organizirani med marcem in majem 2022, pred konferenco COP15, predstavljene zamisli in navdihujoča dejanja pa se bodo upoštevali na zaključnem dogodku kampanje.

On the Green Track je kampanja Evropske unije za biotsko raznovrstnost in naravo za mlade, ki se organizira v sodelovanju s Svetovno mrežo mladih za biotsko raznovrstnost (GYBN). Izvajala se bo spomladi leta 2022, kar je v evropskem letu mladih in pred drugo fazo Konference pogodbenic Konvencije o biološki raznovrstnosti (COP15) Združenih narodov za biotsko raznovrstnost.

Več informacij in prijave najdeš TUKAJ.

 

Vir: Evropska komisija