STROKOVNO USPOSABLJANJE: KULTURNO-UMETNOSTNA VZGOJA ZA ENAKOST SPOLOV

Društvo Mesto žensk v sodelovanju z Moderno galerijo vabi na  strokovno usposabljanje Kulturno-umetnostna vzgoja za enakost spolov, ki bo potekalo v četrtek, 26. januarja 2023, od 12.00 do 20.00 v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) na Maistrovi ulici 3 v Ljubljani.

Program vključuje uvodno predavanje Darje Štirn, strokovnjakinje za kulturno-umetnostno vzgojo o tem, kako lahko umetnost angažira otroke in mladostnike, da se obračajo k svetu. Sledi voden ogled razstave Umetnost na delu z Adelo Železnik, vodjo izobraževalnih in obrazstavnih programov Moderne galerije, in vrsta sodelovalno naravnanih predstavitev učnih gradiv in pripomočkov Mesta žensk (Tea Hvala, Sara Šabec, Urška Jež in Maja Hodošček s skupino študentk). Ti so namenjeni vsem, ki z ustvarjanjem, doživljanjem in reflektiranjem sodobne umetnosti želite nasloviti spolno neenakost in poti do enakosti ter tako spodbujati enake možnosti otrok in mladih med šolanjem: spodbujati njihovo spoštovanje (lastne) drugačnosti in krepiti njihovo pozitivno samopodobo.

Na usposabljanje vabijo strokovne delavke/-ce osnovnih šol (zadnja triada) in srednjih šol ter svetovalne službe. Vabijo tudi vse, ki se posvečate kulturno-umetnostni vzgoji v mladinskih centrih, nevladnih organizacijah in drugod.

Število udeleženk in udeležencev je omejeno. Prijave sprejemajo do 24. januarja 2023. 

Več informacij in prijavne obrazce najdete TUKAJ.

 

Vir: Mesto žensk