Štirinajsti natečaj čebelarske fotografije

Čebelarska zveza Slovenije vabi k sodelovanju na štirinajstem natečaju čebelarske fotografije, ki bo sedmič tudi mednarodni.

Čebelarska zveza Slovenije letos natečaj organizira v sodelovanju z Občino Ivančna Gorica, saj bo v letu 2021 v Višnji Gori zaživela Hiša kranjske čebele, katere del bo tudi muzej s stalno postavitvijo o kranjski čebeli. Ljubitelje čebelarske fotografije vabimo k sodelovanju na natečaju in s tem k soustvarjanju muzejske razstave. Najboljše fotografije, izbrane po merilih izpovednosti, originalnosti, tehnične dovršenosti in estetike, bodo razstavljene na stalni razstavi v Hiši kranjske čebele ali uvrščene v fototečno zbirko muzeja. Na natečaju lahko s svojimi avtorskimi fotografijami, sodelujejo odrasle fizične osebe iz katere koli države ter učenci osnovnih šol in dijaki srednjih šol iz Slovenije.

Natečaj zajema pet tematskih sklopov in poseben šesti tematski sklop:

  1. Čebela in rastlinski svet
  2. Življenje, biologija in zdravje čebel
  3. Čebelji pridelki in delo čebelarja
  4. Bivališča čebel, tradicionalni ali sodobni čebelnjak/stojišče
  5. Opraševalci – Svetovni dan čebel
  6. Zgodovinska čebelarska fotografija (poseben tematski sklop)

Rok za oddajo fotografij je vključno 1. februar 2021. Razglasitev zmagovalcev in slovesna podelitev priznanj bosta predvidoma na sejmu ApiSlovenija 2021 v nedeljo, 11. aprila 2021, v Celju. Vse nominirane fotografije bodo razstavljene na sejmu ApiSlovenija 2021.

Več informacij, pravila natečaja in način oddaje fotografij najdete TUKAJ.

 

Vir: Čebelarska zveza Slovenije