Spletna stran Evropskega leta mladih in predlog priporočila Sveta EU o prostovoljstvu mladih

Evropsko leto mladih se je pričelo. Vsi dogodki, informacije in ostale novice, povezane s tem bodo na voljo na spletni strani Evropskega leta mladih.

Na njej bo možno spremljati aktivnosti na interaktivnem zemljevidu, pridobiti vse informacije o iniciativi ter razlage, na kakšen način želi EU leto 2022 posvetiti mladim. Na voljo bodo zavihki z novicami, izjavami mladih novinarjev in zavihek za mladinske politike. Spletna stran je na voljo tukaj

Ena od prvih konkretnih pobud evropskega leta mladih 2022 je predlog priporočila Sveta EU o prostovoljstvu mladih, katerega namen je spodbuditi mlade k transnacionalnemu prostovoljstvu v okviru Evropske solidarnostne enote ali drugih programov na nacionalni ravni. Namen predlaganega priporočila je povečati vključenost, kakovost, priznavanje in trajnost transnacionalnega prostovoljstva mladih. Priporočilo obravnava ovire za prostovoljsko mobilnost, v njem pa so preučene tudi izkušnje, pridobljene med pandemijo COVID-19 in pri izvajanju evropske solidarnostne enote, ki letos praznuje pet let delovanja.

Poročilo, pobuda in več informacij so no voljo tukaj