Slovenija oživlja 2021

16. oktober 2021, je že 9. Evropski in 4. Svetovni dan oživljanja. V okviru Svetovnega dneva oživljanja poteka tudi akcija Slovenija oživlja, v sklopu katere bodo potekale aktivnosti, na katerih boste lahko obnovili svoje znanje temeljnih postopkov oživljanja na prikazih, ki bodo organizirani na več kot 50 lokacijah po vsej Sloveniji! Dogodki se bodo odvili med 11. in 19. oktobrom.

Zastoj srca, ki se zgodi izven bolnišničnega okolja, je najpogostejši vzrok smrti v razvitih državah. V Sloveniji v povprečju vsak dan 4 osebe doživijo srčni zastoj. Kar 60 % srčnih zastojev se zgodi doma. Najverjetneje boste oživljali svojca, prijatelje, sodelavce. Bi znali pomagati?

V Domžalah lahko obnovite svoje znanje temeljnih postopkov oživljanja v petek  15. 10. 2021, med 9. in 13.  uro na Tržnem prostoru (Karantanska ulica 3).

Aktivnosti se bodo odvile v sklopu akcije Slovenija oživlja!, ki jo v partnerskem odnosu organizirajo Zveza študentov medicine Slovenije, Rdeči križ Slovenije, skupaj z območnimi združenji Rdečega križa Slovenije in Slovenski reanimacijski svet.

Več informacij in lokacije po Sloveniji najdete TUKAJ.

 

Vir: Zveza študentov medicine Slovenije

Foto: Zveza študentov medicine Slovenije