Razpisa EPO in EUPIO: priložnost pripravništva v tujini

Univerza v Ljubljani je objavila razpisa EPO in EUPIO. Gre za priložnost plačanih pripravništev v tujini. Univerza v Ljubljani po prejetih prijavah za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva predlaga deset najustreznejših kandidatk/kandidatov (pet s področja humanistike in družboslovja, pet s področja naravoslovja in tehnike).

Razpis EPO: Opravljanje enoletnega plačanega pripravništva v Evropskem patentnem uradu (EPO). Predvideni začetek opravljanja pripravništva na sedežu urada v Münchnu, Nemčija je september 2021. Po izboru EPO kot ustrezna štejejo sledeča področja:

  • humanistika in družboslovje: pravo, ekonomija oz. poslovne vede, mednarodni odnosi/ politologija, komunikologija, marketing, družboslovna informatika, kadrovski management ipd.
  • naravoslovje in tehnika: kemijsko inženirstvo, strojništvo, elektrotehnika, telekomunikacije, računalništvo in informatika, biologija, živilska tehnologija, mikrobiologija, biotehnologija, farmacija, genetika, vede o življenju, vede o materialih, statistika oz. podatkovna analiza ipd.

Razpis EUPIO: plačano pripravništvo v Uradu Evropske Unije za intelektualno lastnino (EUPIO), na sedežu urada v Alicanteju, Španija,

Kot ustrezna študijska področja za EUIPO štejejo: pravo (predvsem pravo intelektualne lastnine); ekonomija in poslovna administracija; informacijsko-komunikacijska tehnologija: tehnična podpora strankam, podatkovna analiza, razvoj programske opreme; komunikologija; politologija in mednarodni odnosi; jezikoslovje; inženirske vede, arhitektura in logistika; upravljanje s človeškimi viri; upravljanje intelektualne lastnine in znanja.

Rok za prijavo za oba razpisa je 1. marec 2021.

Več informacij najdete TUKAJ.

 

Vir: Karierni centri UL