Razpis za štipendije “Za ženske v znanosti 2021”

Svet potrebuje znanost. Znanost potrebuje ženske.

L’ORÉAL Adria in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO letos že 15. leto zapored razpisujeta štipendije “Za ženske v znanosti 2021”. Trem raziskovalkam bodo podelili štipendijo v višini 5.000 evrov. Rok za prijavo se izteče 3. novembra 2020.

Na razpis se lahko prijavijo mlade raziskovalke v zadnjem letu doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine, ki svoje raziskovanje opravljajo na slovenski raziskovalni instituciji in niso starejše od 35 let.

Za vprašanja pri izpolnjevanju prijavnice bo letos prijaviteljicam prvič na voljo tudi informativni pogovor po spletu. Ta bo potekal 22. oktobra 2020 ob 13. uri, povezava na dogodek bo dostopna na Facebook strani L’Oréal – UNESCO »Za ženske v znanosti«.

Program “Za ženske v znanosti” deluje na mednarodni ravni že od leta 1998, od leta 2006 pa tudi v Sloveniji. Doslej je štipendijo prejelo že 40 slovenskih štipendistk. Na nacionalni in mednarodni ravni nagrajuje mlade perspektivne raziskovalke za njihov doprinos k znanstvenim spoznanjem ter jih hkrati dodatno motivira in podpira pri njihovi znanstveni karieri.

Več informacij najdete TUKAJ.