Projekt MOBI – mobilna delavnica s področja tehnološkega opismenjevanja

Na Zavodu 404 so v sodelovanju s partnerji iHELP, Turističnim društvom Rača in Srednjo šolo Domžale pripravili projekt MOBI. 

V sklopu projekta MOBI bo vzpostavljena mobilna delavnica, ki bo omogočala izvedbo raznih delavnic, vezanih na tehnološko opismenjevanje. Tako bodo njihovi udeleženci lahko pridobivali različna nova znanja, kot so na primer 3D-modeliranje, 3D-tisk, vektorska grafika, laserski rezalnik in programiranje. Poleg tovrstnih delavnic se bodo izvajali še obogatitveni projekti, ki bodo že obstoječe ideje ali projekte udeležencev popeljali na višjo raven in po želji tudi na trg.

V ta namen so na projektu MOBI pripravili vprašalnik. Zanimajo jih interesi lokalne skupnosti, predvsem mladih. Na podlagi rezultatov bodo sestaviti tečaje, delavnice in obogatitvene projekte za mlade, dijake in študente.

Povezavo do ankete najdete TUKAJ.

Mobilna delavnica bo svoje dejavnosti izvajala v občinah Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice. Delavnice in dejavnosti, ki se bodo na projektu izvajale, se bodo ravnale po tehničnih znanjih, iskanih in zaželenih na lokalnem trgu dela. Projekt bo ponujal tudi možnost svetovanja mladim podjetnikom in posameznikom s tehničnimi poslovnimi idejami. Izvajale se bodo aktivnosti povezovanja lokalnih podjetij s posamezniki in lokalnimi skupnostmi.

Projekt MOBI poteka v sklopu projekta za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja »LAS za mesto in vas«, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

Povezavo do spletne strani najdete TUKAJ, do Facebook strani pa TUKAJ.

 

Vir: Zavod 404