Priložnosti za delovno-učno izkušnjo v tujini za brezposelne mlade

Zavod RS za zaposlovanje v okviru projektov EURES izvaja program mobilnosti za mlade v starosti 18-35 let, ki niso zaposleni in niso v procesu formalnega izobraževanja ali usposabljanja. 6-mesečni mentorski program vključuje tudi delovno-učno izkušnjo v tujini.  Rok za prijavo je podaljšan do 30. decembra.
Pridružite se drugim zadovoljnim udeležencem, ki so v polletnem programu okrepili veščine in spretnosti na konkretnem delovnem mestu ter izboljšali zaposlitvene možnosti.

Tudi spomladi 2021 bodo na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, mladim od 18. do 35. leta omogočili sodelovanje v Nacionalni shemi mobilnosti. Priprave na mobilnost za skupino 20 do 24 udeležencev se bodo začele predvidoma 9. 2. 2021 in bodo delno potekale po spletu.

Prednost pri udeležbi v 6-mesečnem programu imate dolgotrajno brezposelni do 35. leta starosti, ki v zadnjem letu ali več niste bili zaposleni ali niste bili vključeni v formalni sistem izobraževanja, ne glede na to, ali ste (bili) prijavljeni v evidenci brezposelnih pri našem Zavodu.

Glavni cilj vseh aktivnosti programa je, da se vključite na trg dela, z namenom krepitve vaših znanj in veščin za izboljšanje zaposlitvenih možnosti.

Rok za prijavo v Nacionalno shemo mobilnosti: od 1. 12. 2020 do 30. 12. 2020 do 23:59 po elektronski pošti na naslov nsm@ess.gov.si.

Več informacij najdete TUKAJ.