POSTANI PROSTOVOLJEC NA UEFA EVROPSKEM PRVENSTVU DO 21 LET

Nogometna zveza Slovenija vabi k sodelovanju prostovoljce za sodelovanje pri Evropskem prvenstvu do 21 let, ki bo v mesecu marcu in juniju potekalo v štirih mestih po Sloveniji.

Te je vedno zanimalo, kaj vse je potrebno za organizacijo nogometnega turnirja? Bi rad/a spoznal/a, kako tekmo doživijo fotograf, novinar ali drugi udeleženci nogometne tekme? Si želiš od blizu ogledati na delu najboljše mlade igralce v Evropi? V primeru, da si na vprašanja odgovoril z glasnim JA!, se jim pridruži in postani prostovoljec na Uefa Evropskem prvenstvu do 21 let tudi ti!

UEFA že vrsto let omogoča širši javnosti, da od blizu spozna organizacijo večjih športnih dogodkov pod okriljem evropske nogometne zveze. To edinstveno možnost imajo tudi Slovenci in Slovenke, ki bi želeli od blizu spoznati organizacijo UEFA evropskega prvenstva do 21 let, ki ga bosta marca in junija 2021 organizirali Slovenija in Madžarska.

Prvič doslej bo na evropskem prvenstvu sodelovalo 16 ekip iz vse Evrope. Prvenstvo bo potekalo v dveh delih, skupinski del marca 2021 na štirih različnih lokacijah po Sloveniji (Maribor, Celje, Ljubljana, Koper), zaključni boji pa med 31. majem in 6. junijem v Mariboru in Ljubljani.

Prostovoljski program v Sloveniji pod okriljem Uefe izvaja Nogometna zveza Slovenije, s ciljem ustvariti zagnano in motivirano ekipo prostovoljcev, ki bodo pomagali na številnih organizacijskih področjih. NZS želi vsem udeležencem zagotoviti enkratno in nepozabno izkušnjo, ki bi lahko v prihodnje spodbudila še več prostovoljcev, da pomagajo pri organizaciji športnih dogodkov.

Prijava za sodelovanje na UEFA EURO U21 je možna preko spletne aplikacije na Uefinem portalu. Prijave so možne za posamezno lokacijo (Koper, Celje, Maribor, Ljubljana) in za posamezno delovno področje.

Za prostovoljca se lahko prijavi vsak, ki ga zanima sodelovanje pri organizaciji enega največjih športnih dogodkov, ki ga bo organizirala Slovenija, in je pripravljen vložiti svojo strast in energijo v ta dogodek. Kandidati morajo izpolniti naslednje pogoje:

  • marca 2021 biti stari 18 let ali več;
  • imeti čas se udeležiti intervjujev (online) in treninga pred pričetkom tekmovanja;
  • biti razpoložljivi za pomoč na prvenstvu na 3 tekmovalnih dneh;
  • znanje angleščine.

Prijave so možne od 11. decembra 2020 do 31. 1. 2021.

Več informacij in prijave najdete TUKAJ.