Postani novi mladinski/a podnebni/a delegat/ka Slovenije!

Z namenom spodbujanja participacije mladih na področju podnebnih sprememb Mladinski svet Slovenije objavlja razpis za izbor mladinskega podnebnega delegata Slovenije.

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) v letu 2024 skupaj z Ministrstvom za okolje, podnebje in energijo (MOPE) nadaljujejo vodenje instituta mladinskega podnebnega delegata Slovenije s ciljem vključevanja mladih v proces mednarodnih podnebnih pogajanj, opolnomočenja mladih in ozaveščanja o podnebnih spremembah med mladimi.

Prijavljeni kandidati se bodo potegovali za naziv mladinskega podnebnega delegata Slovenije.

Sodelovanje delegata je predvideno v okviru aktivnosti pred, med in po zasedanju  Konference pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o spremembi podnebja (UNFCCC), pri čemer se bo mladinski delegat udeležil Konference Združenih narodov o podnebnih spremembah 2024(COP29), ki bo potekala med 11. in 22. novembrom 2024 v Bakuju, glavnem mestu Azerbajdžana. Pred tem se bo izbrani kandidat udeležil tudi podnebne konference v Bonnu v Nemčiji, ki bo potekala med 3. in 13. junijem 2024, v kolikor bo to izvedljivo.

Prijave zbirajo do 27. 5. 2024. 

Več informacij najdeš TUKAJ.

 

Informativni dan 

Informativni dan bo potekal v ponedeljek, 20. maja 2024 ob 17:00 na Zoom platformi. Prijave na dogodek zbirajo do 18. maja 2024 preko spletnega obrazca, ki je dostopen na povezavi TUKAJ.

 

Vir: Mladinski svet Slovenije