Osrednji dogodek v okviru evropskega leta mladih: Zvok mladosti

Urad RS za mladino, MSS, Mreža MaMa in Zavod MOVIT, nacionalna agencija EU programov Erasmus+: Mladi v akciji in ESE, vabijo mlade na osrednji dogodek v okviru evropskega leta mladih z naslovom Zvok mladosti, ki bo potekal v petek, 27. maja 2022, med 10.00 in 18.00, v Križankah v Ljubljani.

Dogodek bo združeval dialog mladih z odločevalci, izobraževalne vsebine, interaktivne delavnice na različne teme in bogat kulturno-glasbeni program. Tema dogodka je trajnost v vseh pomenih besede.

Na dogodku boste mladim tudi približali možnosti vključevanja in oblikovanje politik, hkrati pa boste skupaj z mladimi pokazali, da krepite vse oblike solidarnosti in tako obeležili evropsko leto mladih, tudi v duhu vojne v Ukrajini in podpore mladim begunkam/-cem.

Na dogodku bo potekal tudi mladinski dialog (dialog mladih z odločevalci (ministri, ipd.)) na dve temi:

  • Trajnost in podnebne spremembe (od 10.00 do 11.30),
  • Digitalizacija (od 13.15 do 14.45).

Število mest za sodelovanje na mladinskem dialogu je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava za udeležbo na mladinskem dialogu – prijave se lahko z elektronsko prijavnico, ki jo najdete tukaj do četrtka, 19. maja 2022.

Organizacije lahko zaprosijo za brezplačen prevoz v Ljubljano z avtobusi, zato organizacije prosijo, da do petka, 6. maja 2022, na naslov gp-ursm.mizs@gov.si sporočijo število oseb, ki bi se dogodka udeležile v imenu organizacije. Lahko so tudi mladi udeleženci vaših aktivnosti. Pridobijo lahko tudi potrdilo o udeležbi, če bi jih kdo potreboval zaradi odsotnosti od pouka.

Več informacij bo kmalu objavljenih na FB dogodku.

Vir: MSS