Olimpijski festival evropske mladine v Mariboru!

Maribor bo med 23. in 29. julijem 2023 zaživel v športnem duhu Olimpijskega festivala evropske mladine.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je z več kot 30-letno tradicijo največji večpanožni športni dogodek za mlade športnike med 14. in 18. letom.

V sklopu OFEM bo na 13 prizoriščih v mestu in okolici na sporedu skupno 123 tekem v 11 panogah, na katerih se bodo najboljši mladi športniki iz 48 držav evropskega kontinenta potegovali za kar 742 odličij. Od 11 panog bodo tri športne panoge prvič na tekmovalnem sporedu Olimpijskega festivala evropske mladine. To so gorsko kolesarstvo, košarka 3 na 3 in rolkanje. #TeamSlovenia bo imela na OFEM predstavnike v vseh panogah in bo tako štela največ članov do sedaj. Ti se bodo širši javnosti uradno predstavili dva dni pred začetkom Festivala, in sicer na Predstavitvi reprezentance, ki bo potekala na Trgu svobode v Mariboru v petek, 21. junija ob 20 uri.

Več o športnih panogah, v katerih bodo tekmovali mladi športniki, prizoriščih in festivalom samem najdeš TUKAJ.

Organizatorji vabijo tudi prostovoljce. Njihov cilj je izbrati zagnano in motivirano ekipo prostovoljcev ter jim zagotoviti enkratno in nepozabno izkušnjo, na podlagi katere bi tudi v prihodnje spodbudila številne posameznike, da pomagajo pri organizaciji športnih dogodkov v Sloveniji. Več informacij najdeš TUKAJ.

 

Vir: Mlad.si in OFEM 2023