Majsko prebujanje

S sproščanjem ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, so se odprla vrata nekaterih organizacij, zopet lahko uporabljamo javni promet, gremo na kavo … S 14. majem je zaradi umirjanja širjenja virusa vlada preklicala epidemijo, vendar kljub temu ostajajo nekateri ukrepi in omejitve. Vladne ukrepe si lahko ogledate TUKAJ, mi pa bomo z vami delili informacije o aktivnostih, ki se prebujajo v maju.

  • Ponovna vzpostavitev javnega potniškega primeta. V ponedeljek 11. maja so začeli ponovno voziti avtobusi in vlaki. Pri prevozniku Arriva obratujejo avtobusi na medkrajevnih linijah. Prilagamo povezavo, kjer najdete obvestilo in pravila za potnike in povezavo do voznega reda. In še nekaj napotkov:
  • Če uporabljate Ljubljanski potniški promet, si lahko aktualne informacije preberete TUKAJ.
  • Avtošole: S ponedeljkom, 18. majem, se ponovno odpirajo avtošole.

V maju so se postopoma pričele odpirati knjižnice, galerije in muzeji. Pred obiskom preverite omejitve in navodila posameznih organizacij.

  • Knjižnica Domžale je odprla svoja vrata s 4. majem, vendar ostaja omejena odprtost, kar pomeni,da bo knjižnica v prvi fazi odprta le za prevzem gradiva, ki ga boste uporabniki predhodno naročili. Več informacij najdete TUKAJ.

Lahko se pa prepustite Bralnim poslasticam! Kaj če bi prepustili izbiro knjig kar zaposlenim? V knjižnici, na mizah ob vstopu, vas čakajo paketki s s po tremi enotami gradiva različnih žanrov. Izberete vrečko, katere žanr vam je najbližje. na izposoji vam gradivo izposodimo, vrnete pa normalno v vračalnik kot ostalo gradivo (vrečko lahko obdržite).

  • Storitve knjižnice NUK
  • Galerija Domžale z 19. majem odpira razstavo Janeza Praprotnika: Tiskano, izrezano, spojeno. Več informacij in navodila za obiskovalce najdete TUKAJ. Z 19. majem se odpira tudi Slamnikarski muzej.

 

Online štarti v maju

  • Štartaj Domžale organizira serijo brezplačnih delavnic. Želite razviti svojo idejo, nadgraditi posel ali izvedeti kako pridobiti pozornost kupcev? Vse to in še več vas čaka v seriji online delavnic, kjer boste izvedeli kako od prve ideje do prvega produkta prve prodaje in prvega posla. Čakajo vas tudi bogate nagrade. Začetek 18. maja. Povezavo do dogodka najdete TUKAJ.
  • Zavod BOB v mesecu maju začenja s projektom Pogonv okviru katerega bodo za vstop na trg dela usposobili mlade med 18 in 29 let, ki želijo s svojim delom spreminjati svet na bolje. Več informacij TUKAJ.
  • Spletno predavanje EVOLUCIJSKA ZGODOVINA 2658 RAKOV. ASEF: American Slovenian Education Foundation v sodelovanju s Center za mlade Domžale predstavlja drugo spletno poljudnoznanstveno predavanje mladih v seriji ASEF mladi umi. Izvedla ga bo Lara Jerman, ASEF Fellow 2019 in magistrska študentka računalništva in matematike. Spletno predavanje bo potekalo v sredo, 20. 5. 2020, 18:00-19:30. Več informacij o dogodku in povezavo do prijave najdete TUKAJ.

Kino malo drugače

  • Avto kino Domžale: Čeprav so kino dvorane še zaprte, si vseeno lahko ogledate filme na malce drugačen način. Avto kino Domžale se nahaja na parkirišču poleg bivše Metalke v Domžalah. Spored in podrobnejše informacije o avto kinu ter nakupu kart najdete na spletni strani KD Franca Bernika Domžale.