Javni razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju v letu 2024

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju v letu 2024.

Predmet javnega razpisa je zbiranje projektov prijaviteljev, ki delujejo v umetnosti in kulturi, za enomesečno bivanje in ustvarjanje v umetniških rezidencah Ministrstva za kulturo v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju, ki jih bo v letu 2024 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo, v obdobju od 1. 1. do 31. 12. 2024.

Cilji javnega razpisa so krepitev umetniške ustvarjalnosti posameznikov ali umetniških skupin prek mobilnosti in medkulturne izmenjave idej, znanja in praks, krepitev njihove mednarodne uveljavitve ter uveljavljanje slovenske kulture in umetnosti v tujini.

Javni razpis je namenjen prijaviteljem, ki delujejo na naslednjih področjih slovenske umetnosti in kulture (razpisno področje):

–           uprizoritvena umetnost,

–           vizualna umetnost,

–           arhitektura in oblikovanje,

–           glasbena umetnost,

–           intermedijske umetnosti,

–           film in AV-kultura,

–           knjiga,

–           kritika umetnosti ter refleksija kulture in družbe.

Rok za prijavo je 8. september 2023.

Več informacij in razpis najdeš TUKAJ.

 

Vir: Ministrstvo za kulturo