Javni poziv: Umetniška intervencija v sklopu HOCHsommer Art festivala

Klub “Young Curators Club” načrtuje na direktnem stičišču držav Avstrije, Slovenije in Madžarske v sodelovanju z umetniki iz vseh dotičnih držav postaviti umetniško instalacijo, ki bo obravnavala teme meja, sosedstva, solidarnosti, kohezije, premagovanja meja in praznote.

Kot del zelenega pasu Evrope, ki je nastal s prejšnjo delitvijo celine, z železno zaveso in se razteza v dolžini 8500 km, ponuja mejni trikotnik Avstrije, Slovenije in Madžarske tako zgodovinsko bogato okolje kot tudi zelo raznolik življenjski prostor in zatočišče za številne živalske vrste. Glede na politično kritične razmere je še toliko bolj pomembno okrepiti kulturne povezave v središču Evrope in s tem poslati močan signal miru. S sodelovanjem umetnikov različnih narodnosti naj bi se ta – prej ločena, zdaj povezovalna vez – ponovno utrdila. S to akcijo namenjajo poseben pomen tudi obzirnemu in skrbnemu ravnanju z naravo in dati dodatno spodbudo za spoznavanje naravnega parka.

Pri prijavi upoštevajte, da je lokacija intervencije v naravnem parku in da je neposreden dostop z avtom otežen. Iz tega razloga so zaželjena dela, ki jih je enostavno prenašati in ne povzročajo trajne škode v okolju.

Več informacij o projektu in prijavi je na voljo tukaj.

Vir: Young curators club