Iščejo se fotografije za projekt Širimo solidarnost

V sklopu mednarodnega projekta Širimo solidarnost (angl. Let’s play the Fraternity card in Europe!) iščemo fotografe in fotografinje, da prispevate fotografije, ki pokrivajo naslednje teme:

  • duševno zdravje
  • podnebne spremembe
  • enakost med spoloma
  • rasizem
  • družbena neenakost
  • diskriminacija.

Vabijo vas, da izberite nekaj svojih fotografij, ki naslavljajo zgoraj omenjene teme – najbolje vsaj 3 fotografije na 3 različne teme. Izmed vseh fotografij, ki jih bomo dobili, bomo nato skupaj s projektnimi iz Hrvaške, Italije, Poljske, Francije in Španije izbrali po eno fotografijo iz vsake sodelujoče države. Cilj projekta je ozaveščati mlade o temah solidarnosti, revščine, neenakosti, diskriminacije, človekovih pravic ter analizirati globalne izzive s pomočjo fotografije in pisanja.

Če bo vaša fotografija izbrana, vas bodo povabili k pripravi enominutnega videa v angleškem jeziku, v katerem boste opisali, kdaj, kje in kako je bila fotografija posneta in zakaj je pomembna. Za namen promocije projekta pa bodo potrebovali tudi vaš kratek življenjepis in fotografijo. Za več informacij si lahko pogledate tudi preteklo izvedbo tega tekmovanja: https://www.fraternity-card.eu/postcards. Za izbrano fotografijo bodo zakupili avtorske pravice v znesku 900 EUR bruto, pogodbo pa boste podpisali s hrvaško organizacijo Centar za mirovne studije, ki je nosilec projekta.

Rok za oddajo fotografij je petek, 4. junij 2021. 

Več informacij najdete TUKAJ.

 

Vir: Humanitas