Iščejo se ambasadorji projekta Zelena kohezija za mlade

PiNA, Regionalni RTV center Koper (TV Koper) in Za in proti, zavod za kulturo dialoga, v sklopu projekta Zelena kohezija za mlade odpirajo poziv za izbor mladih zelenih ambasadorjev projekta, katerih zgodbe in navdihujoče delo želimo predstaviti v reportažah in kampanji Zelena sled.

Z izborom želijo predstaviti pozitivno plat sledi, ki jih pušča evropska kohezijska politika in z njo tudi številni navdihujoči mladi. V promocijske aktivnosti želijo vključiti mlade do 30. leta starosti in predstaviti vaše dobre zgodbe, delo, poglede in ideje za prihodnost ter vaš doprinos k zelenemu, hkrati pa širši javnosti pokazati, da lahko vsak posameznik prispeva k pozitivni spremembi. Izmed vseh prispelih prijav bodo izbrali 5 posameznikov, s katerimi bodo posneli televizijski oglas, opravili intervju in njihovo delo predstavili na družbenih omrežjih.

K prijavi vabijo mlade do 30. leta starosti, ki s svojim delom prispevate k razvoju trajnostnega kmetijstva, zelene mobilnosti, ohranitvi biodiverzitete in habitatov, zaščiti naravne dediščine, razvoju krožnega gospodarstva, boju proti klimatskim spremembam (vključno z odpravo posledic klimatskih sprememb), razvoju trajnostnega turizma, odgovornemu ravnanju z odpadki … ter s pomočjo kohezijskih sredstev izboljšujete okolje, v katerem živimo. Omejitev za to, kdo se lahko prijavi ni – lahko se prijavite tako mladi raziskovalci, dijaki, študentje, kmetje, naravovarstveniki, taborniki in vsi drugi, ki delujete v okviru evropske kohezijske politike in prispevate k zgoraj omenjenim področjem.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: PiNA