Heroji furajo v pižamah že 4. sezono

V Zavodu VOZIM z iniciativo Heroji furajo v pižamah že od leta 2017 zaneseno spodbujajo mlade, naj spremenijo odnos do vožnje pod vplivom alkohola ter postanejo varni in odgovorni vozniki. Letos iniciativa Heroji furajo v pižamah, ki poteka že 4. leto, v svoje središče komunikacije postavlja dejstvo, da se je med leti 2015 in 2019 v skupini mladih voznikov med 18. in 24. letom zmanjšal delež smrti, ki so posledica prometnih nesreč povzročenih pod vplivom alkohola. Teh je kar za 60 % manj, kar je Zavod VOZIM spodbudilo, da v iniciativo vključijo predstavnike tistih, ki so za te rezultate zaslužni – mladi.

Svoje vrstnike, stare med 18. in 24. letom, bodo letos pohvalili znani mladi Slovenci, ki so z vztrajnostjo in zagnanostjo uspeli in postali vzor tako svojim sovrstnikom kot tudi starejšim. Letos sporočilo iniciative prenašajo Tim Gajser, svetovni prvak v motokrosu, Janja Garnbret, trenutno najboljša športna plezalka na svetu, Blaž Janc, eden naših najboljših rokometašev, Štefan Hadalin, uspešni alpski smučar, in pevka Gaja Prestor, ki je velika vzornica mladim po vsej Sloveniji.

Sodelujoči mladi ambasadorji bodo s svojimi besedami mlade pohvalili za vse, kar so dosegli, jim sporočili, da še niso na cilju in jih spodbudili, naj še naprej vozijo varno in odgovorno.

Povezavo do objave najdete TUKAJ.