Fotovizije 2021: RAVNOTEŽJE

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti vabi mlade fotografinje in fotografe k sodelovanju na natečaju Fotovizije 2021 s fotozgodbami na temo RAVNOTEŽJE. Na natečaju lahko sodelujejo mladi fotografi med 14. in 26. letom starosti. Natečaj je organiziran na državni ravni. Selektorica Fotovizij 2021 bo umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Nataša Kovšca.

“Ravnotežje ali ravnovesje opisuje stanje enakomerno razporejene teže. V likovnem smislu ga lahko razumemo kot harmonijo, simetrijo ali skladnost likovnih elementov… Lahko pa ga vidimo tudi kot stanje največje napetosti na točki preloma, kot ravnovesje, ki se lahko vsak hip poruši, se prevesi v eno ali drugo skrajnost. Ravnotežje je ena od prvin likovne kompozicije, a beseda ima tudi metaforično moč in ponuja raznolike vsebinske izpeljave.”

Festival Vizije ter razstava Fotovizije bosta potekala avgusta 2021 v Kopru kot del programa Mednarodnih poletnih gledaliških in filmskih delavnic. Če razstave zaradi epidemioloških razlogov ne bo mogoče izvesti, bomo poskrbeli za virtualno izvedbo.

Spletno prijavo in fotografije je potrebno oddati najkasneje do 10. junija 2021.

Več informacij in prijave nadete TUKAJ.

 

Vir in foto: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti