Fotografska razstava Vse poti vodijo domov

Odprtje razstave Miomire Šegina: Vse poti vodijo domov

Ob enoletnem premoru in omejevanju na ozke meje države, regije, kraja se človek počuti utesnjeno, skoraj klavstrofobično. V času pred korono smo imeli vsi možnost potovati po svetu po dolgem in po čez. Spoznavanje bližnjih in daljnih dežel me je močno obogatilo in za to bogastvo sem neizmerno hvaležna. Potovanja nas veselijo, ker vemo, da se bomo na koncu lahko vrnili domov. Povsem drugačna so potovanja z enosmerno karto – če se nimaš kam vrniti. Tako stisko doživljajo mnogi begunci sveta, ki potujejo zato, da si rešijo življenje. Od tod mi je na misel prišel naslov razstave – Vse poti vodijo domov, da se zavemo, kako je svet lep in pisan, a da je dom mesto, kamor se lahko vrnemo na koncu vsake poti.

Pravi Miomira Šegina, v Domžalah živeča pisateljica, publicistka, fotografinja in slikarka. Več o njenem delu na spletni strani: https://miomira.si/.

Na razstavi si boste lahko ogledali fotografije iz Japonske, Šri Lanke, Portugalske, Nizozemske, Norveške in še kje. Razstavo si ob upoštevanju aktualnih navodil vlade in NIJZ lahko ogledate v prostorih CZM od 20. maja 2021 do konca junija, na voljo pa bo tudi prek spletne galerije. 

V spletni galeriji si lahko ogledate delček razstave, do katere dostopate TUKAJ.