#DiscoverEU: še 35.000 vozovnic bo podeljenih to jesen

Vrača se jesenski krog DiscoverEU, ki bo med 11. in 25. oktobrom 35.000 mladim, ki boste sodelovali v nagradnem kvizu, prinesel vozovnico za raziskovanje Evrope in njene bogate kulture. Mladi se lahko prijavite na Evropskem mladinskem portalu, kjer odgovorite na šest vprašanj in z malo sreče osvojite potovanje. Prijavite se lahko tukaj.

Prijavite se lahko vsi, rojeni v l. 2004, ki ste državljani ali zakonito prebivate v eni izmed držav programa Erasmus+. Sami ali v skupinah do 5 oseb boste lahko mladi najmanj 1 dan in največ 30 dni potovali med 1. marcem 2023 in 29. februarjem 2024. Tisti, ki jim je potovanje oteženo zaradi zdravstvenih težav in omejitev (npr. invalidnost), prejmejo pomoč in podporo, ki jim bo pomagala pri sodelovanju v programu. Svoje potrebe označite in opredelite v prijavnem obrazcu.

Za vse udeležence/ke ukrepa bodo nacionalne agencije za izvajanje programov Erasmus+: Mladina v posameznih državah pripravile srečanja pred odhodom. V času potovanja pa se bodo popotniki/-ce po različnih krajih širom Evrope lahko udeležili mednarodnih “meet-up” dogodkov.

Več si lahko preberete tukaj.

Vir: Zavod Movit