Dan boja proti aidsu in projekt Varno s ŠKIS-om

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) in študentski klubi vsako leto obeležujejo dan boja proti aidsu s projektom Varno s ŠKIS-om. Tudi letos bodo študentski klubi 1. decembra ozaveščali o tej bolezni v svojih lokalnih okoljih, Zveza ŠKIS pa v Ljubljani na Prešernovem trgu.

V Sloveniji in po svetu živi vse več ljudi, ki so okuženi z virusom HIV. Zato Svetovni dan boja proti aidsu prinaša sporočilo upanja, strpnosti, solidarnosti in razumevanja do okuženih, hkrati pa ljudi informira in ozavešča o pomenu varne spolnosti, da bi zmanjšali število okuženih. Rdeča pentlja je mednarodni simbol podpore in solidarnosti, z nošenjem le-te pa izražamo podporo obolelim in prizadetim. Z našim dolgoletnim projektom Varno s ŠKIS-om sporočamo, da se tudi mladi zavedamo pomena varne spolnosti in izražamo solidarnost do obolelih.

Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu, ki ga obeležujemo 1. decembra, se vsako leto aktivirajo tudi študentski klubi po Sloveniji, ki v podporo obolelim opozarjajo in ozaveščajo o tej bolezni v svojih lokalnih okoljih. Klubi v okviru projekta Varno s ŠKIS-om ozaveščajo o tem, kaj bolezen povzroča, kako se virus HIV prenaša, kako lahko okužbo preprečimo, in o tem, kako zelo pomembna je uporaba zaščite pri spolnih odnosih. Letos pa bo na ta dan o tem ozaveščala tudi Zveza ŠKIS na Prešernovem trgu v Ljubljani. 

Več informacij o projektu najdete TUKAJ.

Več informacij o svetovnem dnevu boja proti AIDSU najdete tudi na spletni strani NIJZ, TUKAJ.

Vir: ŠKIS