13. natečaj Plaktivat

TAM-TAM Inštitut objavlja 13. mednarodni natečaj PLAKTIVAT za oblikovanje mestnega plakata na temo “SOLIDARNOST”.

V času vse večjih konfliktov med različno mislečimi in živečimi, ki jih poglabljajo  populizmi, radikalizmi, mediji in algoritmi vseh vrst, je definicija solidarnosti, kot smo jo razumeli, na preizkušnji. S tem pa demokratične in civilizacijske vrednote, na katerih stoji Evropa in večina zahodnega sveta. Če k temu dodamo še izjemno individualizirano družbo, ki posameznika in njegovo osebno svobodo vse večkrat postavlja pred interese skupnosti, je družbeni konsenz, na katerem temelji solidarnost, ogrožen.

Cilj natečaja: Namen akcije je spodbujanje in krepitev solidarnosti v družbi, odpiranje pogovora o temeljih solidarnostnih vrednot in refleksija o pomenu solidarnosti za oblikovanje boljše družbe v naši prihodnosti.

Kdo lahko sodeluje: Prijava na natečaj je brezplačna. Poziv je namenjen vsem grafičnim ustvarjalcem, tako posameznikom, samostojnim oblikovalcem, študentom in dijakom kot agencijam oz. pravnim osebam, ki želijo soustvarjati skupni življenjski prostor. . Z oddajo plakata na natečaj ustvarjalci pristanejo na vsa njegova določila, tako tista, ki so razvidna iz natečaja kot tista, o katerih je mogoče sklepati.

Rok za oddajo del je vključno do 9. 2. 2021, do 24. ure. 

Več informacij in razpis najdete TUKAJ.

 

Vir: TAM-TAM